Restauracja korzystająca tylko z opakowań ekologicznych

Po roku prowadzenia restauracji zdecydowałem się na realizację dostaw. Klienci często mnie o to pytali, ale nie byłem gotów. Chciałem rozkręcić restaurację na tyle, żeby mieć pewność, że będę dobrze na tym interesie zarabiał. Tak właśnie się stało, stąd dostawy jedzenia.

Dania dostarczane w opakowaniach ekologicznych 

opakowania jednorazowe ekologicznePodjąłem współpracę z firmą, która realizowała dostawy na terenie miasta i dzięki temu nie musiałem zatrudniać swoich kierowców. Musiałem również zainwestować w opakowania jednorazowe, ponieważ przecież w czymś jedzenie musiałem dostarczać klientom. Mój dostawca zaoferował mi zwykłe opakowania, ale to mnie nie przekonało, gdyż dbałem o środowisko i starałem się go nie zanieczyszczać. Postanowiłem więc z innego źródła zamówić opakowania jednorazowe ekologiczne, w których będą dostarczane potrawy klientom mojej restauracji. Znalazłem producenta takich opakowań ekologicznych i nawiązałem z nim kont. Z uwagi na fakt, że siedziba jego firmy mieściła się w tym samym mieście co moja restauracja, to osobiście pojechałem, żeby wybrać opakowania. Wybrałem duże, małe i takie na zupę, ponieważ również możliwe było zamówienie zupy w mojej restauracji. Nie wiedziałem jaką ilość opakowań jednorazowych zamówić i zdecydowałem się na dużo. Miałem gdzie je trzymać a czułem, że dużo klientów będzie zainteresowanych dostawami. Opakowania osobiście zawiozłem do restauracji i poinformowałem o wszystkim pracowników. Ekologia była dla mnie sprawą priorytetową.

Zadowolony byłem, że jedzenie dostarczane było w ekologicznych opakowaniach. Ze sztućców zrezygnowałem, bo nie było dostępnych interesujących mnie rozwiązań. Klientom jednak to nie przeszkadzało. Sam zabierałem czasami jedzenie do domu i pakowałem je w opakowania ekologiczne.